Seks bir görev olmamalı

27.12.2014

Cinsel ilişkide kimse kimseyi mutlu etmek zorunda değil! Seks bedenen yapılan bir aktivite gibi görünse de ruhla bütünleşmediğinde, zorlantıyla yapılan bir görev gibi algılanabiliyor ve ilişkiyi yıpratan bir eylem olmaktan öteye geçemiyor.

Cinsel ilişkide çift olmaktan önce kadın ve erkek olmak önemli. Bu sebeple bireylerin cinselliği keşfetmek, öğrenmek ve yaşamak için türlü kaynaklardan yararlanması ve kendilerini keşfetmeleri gerekiyor. Bunu yaparken de bir şeyin altını çizmek önem taşıyor; kişi kendi hazzını yaşarken partnerini sadece cinsel obje olarak kullanmamalı ve ilişkileri bu uğurda yıpratmamalı. Çünkü seks her ne kadar çift kişilik bir eylem gibi görünse de bireysel hazza hizmet ediyor. İlişkideki bireylerin hazları ve performansları çiftin ilişkisinin kalitesini belirliyor.

Cinsel ilişkide bireyin;

- kendi duygu ve bedenini iyi tanıması,
- bedeniyle barışık olması,
- haz kaynaklarını ve erojen bölgelerini keşfetmiş olması ve
- düşüncelerden uzaklaşıp yalnızca hazza odaklanması son derece önem taşıyor.

Seks bir görev olmamalı
Ruhun ve bedenin beslenmeye ve canlı kalmaya ihtiyacı var. Seks bedenen yapılan bir aktivite gibi görünse de ruhla bütünleşmediğinde, zorlantıyla yapılan bir görev gibi algılanabiliyor ve ilişkiyi yıpratan bir eylem olmaktan öteye geçemiyor. Bu nedenle sağlıklı ve keyifli bir cinsel yaşam için yapılması gereken ilk şey kişinin kendisini keşfetmesi ve bu eylemi önce kendi mutluluğu için yapmasıdır.