Evlilik ilişkim ağrıyor!

Önce ana yemek, sonra tatlı...

Ağrılı evlilik ilişkisi... Sevdim bu tabiri.

Hasta olduğunuzda nerenizin ağrıdığını ifade edersiniz ve ona uygun tedavi yaklaşımlarıyla ağrınızı giderebilirsiniz. Peki, ya evliliğiniz ağrılı ve sancılı ise ne yaparsınız?

Bedendeki ağrıyı ifade etmekle, ruhtaki ağrıyı ifade etmek birbirinden çok farklıdır. Evliliklerdeki sorunlar, konuşulamadığında çözüm bulunamıyor, bireylerin içinde büyüyor ve sonuçları da daha yıpratıcı olabiliyor.

Çiftler neden konuşamıyor?

Çiftlerin konuşamamasının birçok nedeni olabilir. Çiftlerden biri konuştuğunda anlaşılamayacağını düşünüyorsa (daha çok kadınlar) susmayı tercih ediyor ve içlerinde biriktirmeye başlıyorlar ve birikim arttıkça öfkeye dönüşen anlaşılmama duygusu evlilikleri derinden sarsabiliyor. Çiftlerden biri ya da ikisi duygularını nasıl ifade edeceğini bilmediği için susuyor olabilir ya da eleştirilmekten korktukları için tedirgin ve kaygılı olabiliyorlar.. Problemlerin konuşulup, duyguların deşarj edilemediği bir ilişki ağrı ve acı vermeye başlıyor. Mutlu olup keyif almak için başladığınız evlilik ilişkisi bir süreden sonra dayanılmaz bir hal alıp hayatınızı zehir etmeye başladığında, hiç beklemeden bir uzmanın kapısını çalmalısınız; çünkü bu hayat bir defa yaşanır ve mutlu yaşamak için de her şey yapılmalıdır…

Bir derdin mi var?

Arkadaşlarınız “bir derdin mi var” diye sorduğunda kaçınız “evlilik ilişkim ağrıyor” diyebiliyor, ne yazık ki diyemiyoruz, çünkü desek bile bir karın ağrısı kadar bile önemsenmiyor. Toplum evlilik sorunlarını görmek istemiyor, varsa bile görmezden geliyor. Aldatmanın bile daha ılımlı karşılandığı günümüzde çift terapisi, cinsel terapi almak ya da boşanmak hala daha vahim bir durum gibi algılanıyor. Siz siz olun bu hayatı ertelemeyin, bizim mutlu insanlara, mutlu çocuklara ve mutlu ailelere ihtiyacımız var evlilik ilişkinizi çözmek için konuşun, yardım alın ve ağrılarınızı dindirmenin yollarını arayın…!

"Ee nerede kaldı mahrem ilişki yazısı?" diyeceksiniz, biliyorum. Ancak ben önce ana yemeği, sonra tatlıyı önemsiyorum.