Sevişirken ruhunuz bedeninize eşlik ediyor mu?

Orgazm olmakla boşalmak aynı şey değildir...

Boşalmak öğrenilebilir ama boşalmayı öğrenmek kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir.

Sevişme öncesi eşi çıplak olarak görme, tatma, dokunma, işitme yani eşin sesini duyma, koku gibi cinsel uyarı veya düşünceler ile başlayıp beyin ve vücudun ortak hareket etmesi sonucu yaşanan yoğun zevk anına “boşalma” denir. Orgazm olmakla boşalmak aynı şey değildir.

Bu nedenle genelde orgazm diye bahsedilen durumlar boşalma olarak algılanmalıdır. Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durumdur.

Boşalma sorunlarının değişik tipleri var
Hiç boşalamama, yalnızca mastürbasyon ile boşalıp cinsel partnerle girişilen etkinliklerde boşalamama ve cinsel birleşme ile boşalamama şeklinde boşalma ve orgazm sorunlarının değişik tipleri vardır.

Zamanla boşalma öğrenilebiliyor
Kadınlarda boşalmayı öğrenme yaşla birlikte artıyor. 20’li yaşlarda fazla cinsel deneyimi olmayan kadınlarda cinsel birleşmeyle boşalamamak çok daha yaygın. Ancak cinsel ilişki sırasında boşalmayı bir hedef olmaktan çıkaran her kadın organik bir sorunu yoksa kendi bedenini bir başkasının bedeniyle paylaşarak haz almayı yani boşalmayı zamanla öğrenebilir.

Çünkü her kadın, kendisine haz alma izni verdiğinde, uygun şekilde ve yeterli süre uyarıldığında boşalabilir. Boşalmanın oluşumu için en önemli faktörler “uygun partner, uygun mekan, uygun zaman ve uygun uyarılar” olmak üzere 4 U Kuralı, hazır olma ve hassas bölgelerin uyarılmasıdır. Bunlar da, önce dokunsal sonra görsel ve işitsel uyaranlar sonucu meydana gelir.

Ancak boşalmayı öğrenmek kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Ancak tüm kadınlar boşalmayı veya orgazm olmayı zamanla öğrenirler. Bunun için ilk önce kadınlar cinsellikten haz almayı istemeli ve buna kendilerini layık bulmalıdırlar, haz almaya izin vermelidirler, daha sonra zevk alabilmek için önce kendi bedenlerini tanımalı, nelerden zevk aldıklarını mastürbasyonla keşfetmeli, partnerlerine yol göstermeli ve cinsel ilişki sırasında istemli kasılmalar yaparak klitorislerini sürterek boşalmayı keşfetmelidirler.

Bu süreçte G noktasını da keşfederek seksin tadını çıkartabilirler. Ancak sevişmenin ve dokunmanın hazzına odaklanmak yerine “Ya boşalamazsam!” kaygısı boşalmayı engeller. Çünkü çiftlerin boşalmayı zorunlu bir hedef olarak görmeleri onlarda baskı yaratıyor. Bu nedenle çiftler boşalmayı hedef haline getirmek yerine boşalmayı deneyimlemeyi seçmelidirler. Böylece boşalmaya odaklanmak yerine, bütün anların tadını çıkartabiliyorlar.

6 ay içinde bir kadın boşalmayı öğrenebilir
Erkekler çok kısa sürelerde boşalabilirken kadınlar için boşalma süresi çok daha uzundur. Bu süre bir yandan kadının cinsel ilişkiye ruhsal ve fiziksel olarak ne kadar hazır olduğuyla, öte yandan ilişkide klitoris ve G noktası gibi duyarlı bölgelerin ne kadar uyarıldığıyla ilgilidir. Yani boşalmak için çoğu kez kadınların direkt klitoris uyarısı almaları gerekiyor.

Bu nedenle klitoral olarak kadınların en iyi uyarılabildikleri kadının üstte erkeğin altta olduğu cinsel ilişki pozisyonunun seçilmesi, önsevişme döneminin uzun tutulması, meme uçları, kulak arkaları, bacakların iç yüzleri gibi erojen bölgelerin daha fazla uyarılması ve varsa kadınların penis boyu takıntılarını terk etmelerinde fayda var.

Ayrıca kadınlar cinsel fanteziler kurabilirler veya yardımcı erotik materyaller kullanabilirler. Yukarıdaki önlemlerle 6 ay içinde boşalmayı öğrenemeyen bir kadın partneriyle birlikte bir cinsel terapiste başvurmaktan çekinmemelidir.