TEPDER - Hakkımızda

Merhabalar,

TEPDER'in kuruluş amacı, psikoterapi ve psikolojik danışma yapma bilim ve sanatının inceliklerini öğretmek ve uygulamak ve değerli halkımıza "Huzurlu insan, sağlıklı cinsellik, mutlu bir evlilik ve aile yaşantısı için…" sloganıyla yardımcı olmaktır.

TEPDER kurulduğu günden bu yana, ruh sağlığı profesyonellerinin, gerek psikoterapi biliminin gelişimi ışığında bilgi birikimini arttırmak, gerekse pratik terapi süreçlerinde danışanı ile daha etkin bir iletişim içine girebilmesi için meslek içi eğitimlerine büyük hassasiyet göstermiştir.

TEPDER’in sunduğu önemli hizmetlerden biri de telefon, e-posta üzerinden değerli halkımıza ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ’dir.

Mevlana“Ruh karanlık içindeyse yolunu bulmak için aklın aydınlığına ihtiyaç duyar, fakat ruh aydınlanmış ise kimse aklın kandilini aramaz!” diyerek “ben ve öteki” arasındaki ilişkiye dikkat çeker ve kendini bilme açısından psikoterapi ve psikolojik danışma uygulamalarına çok iyi bir örnek oluşturur. Ünlü varoluşçu terapist Yalom’un söylediği gibi terapi, hayatın giysili bir provasıdır. Terapiyi bir yaşama sanatı olarak gören usta terapistlerin, hemen tümü hayatın anlamı üzerinde odaklanmışlardır. Bu ustalar, belirli bir terapi ekolünün başarılı pratisyenleri olmaktan öte, terapilerin altında yatan insan tasarımına ilişkin, özgün bakış açıları geliştiren filozoflardır. Kişisel özgüllüklerini terapi kuramlarına katarken, anlam dünyalarını da biz terapistlerle paylaşırlar, TEPDER ailesi olarak biz de sizlerle çeşitli paylaşımlarda bulunmaya çalışacağız.

Dostluk, sevgi ve saygılarımızla…

Psikoterapist Meltem OK
TEPDER Başkanı